Open Hof

 

Opdrachtgever: PKN (Open Hof)

Locaties: Kampen

Opgave: interieurontwerp

 

 

De opdrachtgever wilde een nieuw fris interieur waar kerkgangers vanuit twee wijken, die samen in één kerk verder gingen, zich thuis zouden voelen. Een nieuwe start voor iedereen. Er was een beperkt budget, zodat met slimme oplossingen een groot resultaat behaalde diende te worden.

 

In het nieuwe ontwerp is met respect naar het bestaande casco gekeken. De kerkzaal wordt gedomineerd door een hoge, gebogen schoonmetselwerk muur en een golvend schrootjes plafond.

 

Er is gekozen voor lichte neutrale kleuren in zowel het schilderwerk als het meubilair. Het plafond is behandeld met een transparante kleurbeits, zodat de structuur en warmte van het hout behouden blijft. De kolommen en constructieve liggers hebben een antraciet kleur gekregen, wat zorgt voor structuur en duidelijkheid.

De buitengevel bestaat uit betonnen elementen met glas. Door het toepassen van gekleurde folies is er een overeenkomst gezocht met glas in lood ramen. De kleuren van de folies komen overeen met de kleuren van het kerkelijk jaar. Bovendien geeft het de veelkleurigheid van de kerkelijke gemeente weer.

 

Al met al een prachtig resultaat waar de opdrachtgever weer jaren mee vooruit kan.